vanrieljournalistiek

Van Riel Journalistiek

Welkom op mijn website! Als zelfstandig journalist schrijf ik heldere en aansprekende achtergrondverhalen, interviews, reportages en boekbesprekingen. Over filosofie - met name de relatie mens en natuur -, psychologie, psychiatrie en gezondheid. Over een economie waarin niet groei maar het welzijn van mensen en een leefbare planeet centraal staat. En over maatschappelijke onderwerpen als sociaal ondernemen, zorg en duurzaamheid. Ik werk in opdracht, maar volg ook regelmatig mijn eigen nieuwsgierigheid.

 

Mijn artikelen zijn verschenen in onder meer Vrij Nederland, Trouw, de Volkskrant, het Financieele Dadblad, Psychologie Magazine, Filosofie Magazine, Volzin, Down-to-Earthmagazine, Zorg+Welzijn Magazine, Plusmagazine, J/M, Intermediair, De Psychiater, De Cardioloog, SERmagazine en RIVMmagazine.

 

Ik heb (nieuwste) geschiedenis en filosofie (ethiek) gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Geschiedenis omdat ik houd van verhalen en filosofie omdat ik graag vragen stel en analyseer. Van vragen stellen en verhalen vertellen heb ik mijn beroep gemaakt. Als journalist duik ik met plezier in uiteenlopende - soms complexe - onderwerpen, om er vervolgens toegankelijk over te schrijven.